Sabtu, 5 November 2011

POTPET CIK CUADA

ALAMAK !! MAT SALEH ! SIAPA NAK TAKE ORDER ?


ASSALAMUALAM :)

hari ni aku nak POTPET pasal mat saleh datang coffee break,, peristiwa ni memang amat memalukan and aku tak kan lupekan,, tengah sibuk2 take oder,hantar oder tibe2 ade pulak 1 family mat saleh ni masuk coffee break,,
aku dengar suare sumbang customer cakap " adik ! mat saleh tu ! pergi amek oder die ! "  aku berlari pergi dapur cari kak zila,, 

AKU : kak ! orang putih la,, akak amek order kak,,
K.ZILA : NO! NO! pergi amek order die,, pergiiiii,,

tu la ayat kak zila,, aku ingat lagi,, aduh,, memang aku la yang kena amek order jawabnye,, aku dah susun ayat dulu da nak cakap ape,, sampai2 je dpn mat saleh tu aku lupe semua,, yang terkeluar dari mulut aku GOOD MORNING je,, hahahahahahahha !!!! tak boleh blah,, dialog aku dengan mat saleh tu lebih kurang macam ni,,

UNCLE : can you speak english ?
AKU : little little,, (sebenarnya aku nak cakap i cant speak english very well,, tapi aku lupe ayat tu,, haha )
AUNT : we look this menu first,,
AKU : ok,, call me when you want order,, ( aku pakai belasah je )

tak lame lepas tu die panggil,,

AUNT : coffee three,, orange juice four,, give me bread,, you have butter ?
AKU : butter ? urmm,, i suggest you roti bakar,, in roti bakar have a butter,,
AUNT : whats roti bakar ?
AKU : urm,, roti,, alaa,, roti bakar,, urmm ( aku fikir dalam english ape,, burn bread ? bread burn ? bun burn ? ape ekk ?? tibe2 aku ingat toaster,, ) aku pon cakap you know toaster ? the bread letak in toaster,, ( hahaha,, amek ko ! entah ape2 aku cakap )
UNCLE : owhh,, toast ?? ok,, one ,,
AKU : haaaaa ?? urm yes,, yes,,
AUNT : can we take the bread ? (roti yang dekat rak )
AKU : yes,, yes,,
UNCLE : what lempeng ?
AKU : pancake,, ( nasib baik aku ingat lempeng tu pancake )
UNCLE : ok ! i want one,,
AKU : orait ! thats all ??
AUNT : yes,, :)

memang entah ape2 aku cakap dengan mat saleh tu,, die cakap aku tak faham,, aku cakap lagi la die tak faham,,, haha,, malu giler,, muke ni rase tebal macam kamus dewan,, haha,, lepas take order,ade pulak customer nak tau mat saleh tu makan ape,, huhu,, peristiwa ni memang aku tak kan lupe kan,, kalau mat saleh tu datang lagi,, aku take order die siap bawak kamus sekali,, hahaha !!!! :)

1 ulasan:

HIDAYAH_MUTIARAKU berkata...

hahaahah....adoii lawaknye cik sue...heheh...tp kn sy kagum dgn cik sue...ad mse nti...sy nk blaja d kdai cik sue...sy mint bidg bakeri....

Popular Posts

Recent

Popular